Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΕ ΜΙΝΙΟ






ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΒΑΨΑ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕ ΜΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΟ ΜΙΝΙΟ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΥΡΗ .ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΙΝΙΟ .ΠΡΩΤΗ ΦΩΡΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΗΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

6 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Κώστα δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις:
η οι μέλισσες προέρχονται από μετεμψύχωση κάποιου μπογιατζή η έχεις βάψει τα κάγκελα με γύρη !!!
(καμιά φορά και η φύση κάνει λάθη)

An angel only είπε...

Η μήπως δεν πρόκειται ακριβώς για λάθος και τις τράβηξαν οι ρητίνες (τελική κατάληξη, πρόπολη);

markos aliprantis είπε...

Κώστα τό κάνουν πρόπολη.Αν είναι δικά σου τα μελίσια πρέπει να καθαρίσεις τα τελάρα γιατί θα μυρίσει το μέλι και θα πάει χαμένη η υπόλοιπη πρόπολη που θα μαζέψουν.Την πάτησα και εγώ με λαστιχόκολλα μαύρη που μόνωσα τις τάπες για να μην μπαίνουν νερά με την βροχή.Με ταλαιπώρισαν μέχρι να καθαρίσω τα πλαίσια και όπου αλλού είχαν προπολιάσει με μαύρη πρόπολη.

Mesologgi bee είπε...

Κώστα η δική μου εκδοχή είναι ότι μάλλον δεν έχεις βάψει καλά τις κυψέλες και κάνουν επιδιορθώσεις. Πιθανόν να εχει στάξει επάνω στα κάγκελακαι να είναι απειροελάχιστο.

galifabee είπε...

Κώστα στο Συνέδριο στα Χανιά ένας Τούρκος επιστήμονας μας είπε ότι κάποιες μέλισσες κοντά σε δρόμους και λόγω έλλειψης πρόπολης μαζεύουν την άσφαλτο.

IxNiLaTiS είπε...

Αυτό, οτι δηλαδή οι μέλισσες συλλέγουν ακόμα και την πίσσα ως πρόπολη, το έχει γράψει και ο κ. Θρασυβούλου. Η πίσσα κάνει την ίδια δουλειά με την πρόπολη, όσον αφορά στο "στοκάρισμα" που κάνουν οι μέλισσες στην κυψέλη. Άλλο αν εμάς μας τα χαλάει. Η πίσσα είναι και αυτή φυσικό υλικό, προέρχεται από φυσική διαδικασία.

ΜΕΛΙ ΣΕΤΤΑΣ

ΜΕΛΙ ΣΕΤΤΑΣ
tel..6976774151